Priče

Keltski san (Celtic dream)

Zdravo, davno se nismo čuli. San me je podsetio na tebe. Želela sam da znam kako si i dokle si stigao u svom životu. Ovo zvuči kao da se raspitujem o nekome o kome sam nešto znala pre toga, a istina je da nisam.

Sećaš se koliko si mi se sviđao dok smo studirali? Istina, ne samo meni, ali sam nastojala da to pokažem svima, pa i tebi, kao da te osiguram, iako je to bilo nemoguće. Bio si divno zauzet. Znaš šta mi se svidelo kod tebe? Skromnost u lepoti kojom odišeš, čak i bez osmeha, a sa njim posebno. Bio si drugačiji. Naravno, to je ono što sam mislila da vidim i poznajem.
Osećam olakšanje što imam mogućnost da ti sve ovo kažem, a da mi se dlanovi ne znoje.

Žao mi je što nikada nismo imali priliku da ostanemo sami ispod zimskog zvezdanog neba, čija noć ulepšava bele pahulje koje na nas padaju odozgo, dok klizaljkama sečemo led pod nogama. Ne, ne bismo bili zaista sami na ledu, ali na druge bismo obraćali pažnju tek toliko da ne povredimo nikoga, ali zapravo bismo u tom trenutku postojali samo ti i ja.

Da, istina je. Sada mogu o tome da govorim, ali kada se setim osećaja koji su me prožimali dok smo ugovarali sastajanje, svi organi su mi bili kao lane na ledu. Ustrepteli, drhtavi, nespretni. Istina je da nisam mogla ni da zamislim da uopšte razgovaram sa tobom. Drago mi je da sada imam tu priliku, makar i putem pisama.

Čujem da si zaljubljen? Nije baš da čujem, ti si mi rekao. Pričaj mi više o tome, želim da znam kako je to kada si ti zaljubljen, kada ti voliš. Ja sam imala sliku o tebi i što se toga tiče, ali to je sve plod mašte i teško da bi mogao to da nadmašiš ili čak da budeš u ravni sa tim.

Haha, smešno je. U stvari, nije smešno, smejem se da se na zaljubim opet! Nemoguće je da budeš takav kakvim sam te videla, bez da sam te znala. Ako postoji iko ko tebi ne uzvraća emocije, sigurna sam da sa takvim ljudima nešto nije u redu. Šta voliš kod nje

Neverovatno… Pomalo joj zavidim, ali bih u isto vreme i da joj lupim ćušku što ne može da vidi koliko si ispunjen ljubavlju prema njoj. Pozovi je, piši joj. Ako bi joj pisao šta sve misliš i osećaš, kao i zbog čega, kao što meni pišeš o njoj, sigurna sam da ne bi mogla da se ne zaljubi u tebe, jer se meni upravo to dešava. Hajde pokušaj, piši joj!

Divno je kako ti voliš. Osećam se posebnom što deliš sa mnom svoje emocije, iako nisu usmerene ka meni. Mogu da ih osetim, jer umeš da ih preneseš, a i zato što i sama imam to u sebi, te mogu sličnost da prepoznam i osetim je do najdubljih tonova. Sviđa mi se vaša priča i ti u njoj. Naravno, priča ne bi postojala bez nje, ali ono što priču čini posebnom si ti. Ti umeš da voliš, ti umeš da vidiš lepo u osobi, da učiniš da ta osoba bude najdivnija na svetu, da se ponosiš njome, da ne odustaneš od nje čak i kada bi ona odustala od sebe.

Hej, nismo se čuli neko vreme! Sve što si mi pisao je otišlo u neku kanticu, da se ne bih vraćala tome da to čitam. Izbrisano je i to kada si napisao da ti je žao što se nismo videli i što smo se mimoišli letovima i da bi me zagrlio, ako bi trenutak bio takav, a ja znam da bi bio, jer bih bila spremna, a ne kao pre. Ali, to nije važno sada! Reci mi kako si ti? Da li je osoba, koja je u svetu samo još jedan broj, a tebi onaj najbitniji, prvi, konačno smogla snage da te pogleda u oči bez griže savesti što je dozvolila da se pitaš sam, da je čekaš, da ti nedostaje, da je voliš bez mogućnosti da joj to i pokažeš?

Raduje me ta vest! Raduje me tvoj mir i to koliko je tebi dovoljno da budeš srećan. Koliko njeno malo, da budem preciznija. Divim se tvom ne preispitivanju zašto sada hoće, zašto pre nije htela, jer ti je samo važno to da želi. Zaljubljena sam u način na koji si posvećen samo jednoj osobi, bez da znaš da će biti uzvraćeno. To je zaista vernost.

Ne zaboravi sebe u svemu i budi i ti njoj ono što je ona tebi. Ljubav je najlepša kada je obostrana i kada je bez bola. Ali, šta ja to tebi pričam, kad ti već poznaješ ljubav. Želim ti da što pre živiš tvoju večnu ljubav, sa onom pravom, ma ko ona bila. Ja ću za svaki slučaj ponekad prelistavati naša dopisivanja od ranije, kada smo se zamalo sreli u zimu i spojiti ih sa zagrljajem koji se nikada nije desio, a mogao bi da ugreje celu sobu.

Divan si! Hvala što sam te upoznala.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s