Proza

Izbledela ljubav

Znate kako to ide! Napisala sam jednom, neko se zaljubi u naš osmeh, našu sreću i želi da postane deo nje. Želi da postane razlog vaše sreće i osmeha. Svira vam gitaru, posvećuje vam vreme, peva vam i gleda vas sa sjajem u očima. Ko je još ostao ravnodušan na sjaj u očima, pažnju i izazivanje osmeha?
Počeci su uvek najslađi, prepuni upoznavanja i otkrivanja i sve nam se sviđa u vezi te osobe. I ona čupava kosa ispraćena velikim podočnjacima ujutru, hrapav glas od suvog grla, spavanje s otvorenim ustima, to što jede rukama, to što je smotana… Svemu se divimo. U tom zanosu, vreme prolazi, prave se uspomene koje ponekad zabeležimo fotografijama, a ponekad samo glavama. I jedne i druge će nam odgovore dati kasnije. Na fotografijama videćemo osmehe koji progresivno opadaju kako vreme prolazi, a pogled se gubi u daljinu, a ne na telu partnera.
Ne primetimo kada izgubimo sjaj u očima, kad vidimo onu osobu koja nam je oduzimala dah na početku. Ne gubimo tlo pod nogama kada dobijemo poruku od nje, ne zatreperi nam srce kada se dotaknemo. Ne biraš zanimljiv donji veš, vođenje ljubavi se podrazumeva i nije više tako uzbudljivo sa pitanjem da li će im se svideti, to je mehanička radnja, posle koje samo zaspiš.
Kad zavođenje prestane, nastupa navika. Ona je izlečiva, ako ima kreativnosti i želje da se izleči, ali uglavnom do navike sjaj u očima više nema ni žar koji bi se mogao zapaliti. Neki tada prevare, da bi ih osećaj krivice podsetio na ono što imaju kraj sebe i onda unesu svežinu poklonom ili posvećivanjem više pažnje ili interesovanjem za ono čime se bavite u poslednje vreme.
A neki jednostavno kupe prsten, da bi euforija uradila svoje, a ne sami akteri.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s