Priče

Drvo života

Kad vidim drvo, pomislim život. Znaš već, drvo života. A kad kažem život, pomislim ljubav, jer drugačije nema smisla.
Jasno je da jedno drvo ne predstavlja šumu, a još manje džunglu. Za to je potrebno makar dva. Istina, ne znam mnogo o šumama, mada pretpostavljam da ni za to nisu dovoljna dva, ali u našoj džungli, dva su taman. I ne mislim taman kao naziv prodavnice na Lembonganu, mada je i ona svaki put govorila kako smo taman jedno za drugo, mislim taman kao dva stabla, čvrsto vezana za zemlju svojim korenima, koji su počeli pod njom da se prepliću, jer ih veže isto tle. Dva široka stabla, ali još uvek krhka pred određenim insektima, bićima, pa čak i drugim biljkama. Dva drveta razgranate krošnje, pod čijim granama i sami najradije spuštaju glave. Čudno je, ali ti ćeš razumeti. I nije to još uvek džungla, ali postaje dodavanjem vode koja teče od tvojih očiju sve kroz moje biće, kao i dodavanjem naših omiljenih boja iz mojih očiju u tvoje kada se dive cvetovima koji ističu posebnost zelene.
Nije ni to džungla, sve dok ne dodamo talase strasti koji udaraju o stene naše kože, podjednako jako kao oni kojima se divimo danima i noćima. I još uvek, to neće biti džungla, bez naših glasnih osmeha, povišenih tonova, rasplamsale energije, živosti i prisutnosti. Džungla je onda kad te u tišini prirode pogledam u oči i vidim milovanje, kad ti se predam na ramenu dok se zadovoljno smešiš dok dodaješ gas da bi osetio bolje miris vetra u nozdrvama, džungla je tvoja predaja na moj poljubac u vrat dok se vozimo ispod krošnji koje nam menjanju boje sunca i meseca na licima. Džungla ljubavi nije mesto, to je stanje. To smo mi!
Divlji, a pripitomljeni učenjem od strane prirode, spremni, a bojažljivi, sigurni, a oprezni, prepušteni, a svoji. Mi smo džungla i kad smo sami, a kada smo zajedno, postajemo džungla ljubavi

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s