Priče

Poruka za laku noć

Ovo ne čitaj bez sledećeg:

ležanje u krevetu uz pesmu Vlatko Stefanovski Molitva za Magdalena (baš tako, van padeža. Tj.u nominativu)

Smiruje me, nadahnjuje, podiže i spušta kao vazduh koji se igra mojim plućima. Osećam veliku inspiraciju, a doživljavam je gledanjem u tvoje nasmejane oči, nos koji se uglavio taman među njih i usne koje istureno vire ispod nosa.
Radujem se tuđoj sreći, jer mogu da osetim svoju koja je ispunjena našom. Nije začarani krug, već je magično. Otkucaji srca su pronašli ritam mira koji ne prati uzbuđenje zbog svega što će doći. Spokojna sam zbog saznanja da imam čemu, a i kome da se veselim. Imam sa kim da podelim svoju sreću i ljubav koju osećam prema ovom svetu, a i prema sebi.
Osećaj me nosi u prepuštanje. Niko nije umeo da mi da savet kako da se opustim i uživam, i posle toliko vremena, sve češće se nalazim u svesnosti postojanja sadašnjosti. To znači opustiti se i uživati. Ova pesma, dugo razvlačenje žice na gitari koja menja boju kako se prsti pomeraju, na klaviru nagažena kvačica koja produžava notu za još osminu, bubanj koji uvodi u novi redosled nota i tonova, soba osvetljena lampom, ali zidovi svetle, krevet sasvim odgovarajući, jastuci udubljeni po mojoj meri. “Napisaću mu tekst o sreći postojanja, zadovoljstvu prisutnosti, ispunjenosti ljubavlju i čistoćom“ pomislih.
I eto me. I eto te. I biće nas!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s